În contextul actual tradiţiile de nuntă se păstrează mai greu. În fapt, mai toţi tinerii care se căsătoresc îşi doresc să aibă parte de un eveniment în pas cu moda. Ori moda nu mai înseamnă să danseze darurile naşilor, să se rupă colacul miresei şi aşa mai departe. Cu toate acestea, unele aspecte, oricât de tradiţionale ar fi, în lipsa lor nunta ar fi doar o petrecere. Aici se înscrie şi tortul de nuntă. Nu mai este de multă vreme un simplu desert aşa că pretenţiile în alegerea acestuia sunt mari, deci prezenţa saa în cadrul nunţii încă este un trend al nunţilor.

Tortul, din trecut până în prezent

Dacă în trecut era prăjitura festivă ce nu oricine şi-o permitea orice clasǎ de persoane, tortul a fost mereu văzut ca un deliciu. Parcă în orice formă ar fi este de preferat să îl deguşti şi mai cu seamǎ să ai şi un motiv de sărbătoare.

În trecut tortul era şi o formă de a arată ce clasa socială ai. Pentru că într-o oarecare măsură trebuia să îţi permiţi achiziţia unui tort. Acum însă, chiar şi în funcţie de buget, achiziţia unui tort este o chestiune populară. Variaţia de stil intervine când vine vorba de tipul de nuntă şi expresia acestei tematici în imaginea tortului ales.

Opţiunile sunt diverse. Caută cofetării Bucureşti sau din orice colţ din ţară şi vei vedea că există şi opţiunea de a personaliza totul, de a alege un tort după bunul plac, de la compoziţie şi până la partea de design şi detalii. Pentru a mulţumi şi bugetul şi ceea ce ţine de partea de alegeri iată ce ar trebui să ai în vedere:

Cantitatea de tort

Sunt mulţi care exagerează pentru că tot ce e măreţ atrage şi mai mult. Însă în concret până la servirea tortului mulţi din invitaţi pleacă. Aşa că o modalitate de mijloc pentru a nu rămâne cu prea mult tort este ca acesta să se servească mai repede. Indiferent de strategie, o porţie decentă per invitat este calculul simplu.

Tipul de tort

Marţipan, frişcă – deşi deloc indicat pentru torturile de nuntă – cu ciocolată, fructe şi aşa mai departe reprezintă doar o mică parte din ceea ce înseamnă opţiunile. În funcţie de acestea vin şi preţurile diverse. Însă alegerile vizează şi nunta în sine căci dacă e rustică nu se defineşte prin meniu sofisticat şi modern cum tortul nu ar trebui să fie cu lichior sau cappuccino.

Forma să poate fi de asemenea un aspect pe baza căreia se face selecţia. Ştiai că un tort de formă pătrată sau dreptunghiulară înseamnă mai multe porţii decât de la un tort rotund? Poţi salva bani la buget optând pentru decoraţiuni naturale, spre exemplu flori. Şi asta este o strategie, de vreme ce florile şi accesoriile comestibile sunt migăloase de făcut şi implicit costă mai mult.

Menit a fi moment cheie în cadrul nunţii, prezenţa tortului este impresionantă, dacă ştii ce să alegi. Tortul perfect este cel care se încadrează într-un buget şi care estetic vorbind te încântǎ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.