Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan se arată nemulţumit de faptul că PSD invocă acelaşi vechi argument al lipsei de resurse financiare atunci când vine vorba despre finanţarea adevăratelor priorităţi ale societăţii româneşti şi ale comunităţilor locale.

„Au fost momente când scenetele regretatului Constantin Tănase mă amuzau, însă acum mă întristează tot mai mult prin actualitatea mesajului lor. Nu ştiu cum s-a ajuns la paradoxul în care, pe fondul creşterii economice începute în România încă din 2011, într-o ţară bogată şi cu oameni de toată isprava, resursele financiare de care dispun comunităţile locale sunt tot mai mici de la un an la altul, unele dintre primării neputând să-şi asigure din resurse proprii nici măcar finanţarea cheltuielilor curente, adică nici factura la curent sau salariile personalului. Nu’s parale! pare a fi devenit sloganul PSD de mai bine de trei ani de când a preluat puterea în România, chiar şi atunci când vorbim despre adevăratele priorităţi ale românilor: educaţie, sănătate, siguranţa cetăţeanului, locurile de muncă. Avem, însă excedent bugetar, căci aşa se laudă Victor Ponta! Noi ştim că „nu’s parale” în special pentru primarii care nu au carnet de membru PSD dar asta este o veche discuţie despre cum se împart banii în mod discreţionar de la Guvern sau dinspre Consiliul Judeţean”, a declarat Bălan.

Bălan: Programul de guvernare al PSD conține aproape 100 de pagini de promisiuni din care s-a ales praful

Liderul liberal susține că nu s-ar fi supărat dacă PSD ar fi fost capabil să realizeze măcar 10% din ceea ce a promis în anul 2012, întrucât s-ar mai fi îmbunătăţit puţin şi viaţa românilor. El a arătat că programul de guvernare al PSD conține aproape 100 de pagini de promisiuni din care s-a ales praful. ”Ce s-a ales din ele, vedem cu ochiul liber! Investiţiile PSD în şcoli se văd în stratul tot mai gros de igrasie de pe pereţi, în toaletele insalubre şi se va vedea la iarnă în termometrele din sălile de clasă. Despre sănătate, ce să mai vorbim. Au promis că vor construi noi spitale şi redeschide pe cele închise din lipsă de personal şi de dotări. Nu am văzut nici un lider PSD să vorbească pe această temă la mine în judeţ, în Suceava. Dimpotrivă, ne pleacă medicii inclusiv de la Spitalul Judeţean, unde deja avem deficit de personal şi o groază de locuri scoase la concurs, pe care sunt sceptic că se va bate cineva să le ocupe. Cetăţenii din comunele limitrofe Municipiului Suceava nici măcar nu mai speră că vor avea vreodată acces la servicii minimale de sănătate. Pentru PSD nu’s parale nici pentru siguranţa cetăţeanului, dacă e să judecăm după creşterea infracţionalităţii din judeţ şi municipiu. Poliţiştii noştri suceveni nu sunt buni, ci sunt excepţionali, dar prea puţini la câtă nevoie are comunitatea noastră. Pe scurt, PSD nu are bani pentru nici una dintre adevăratele priorităţi ale cetăţenilor, dar are excedente bugetare la Bucureşti”, a spus vicepreședintele regional al PNL.

Bălan, convins că din 2016 lucrurile se vor schimba, adică administraţia locală să fie în slujba cetăţeanului şi nu invers, cum este acum

Ioan Balan a subliniat că lucrează la mai multe proiecte prin care încearcă să schimbe în bine viaţa cetăţenilor din Suceava: „Sucevenii mă cunosc foarte bine şi ştiu că dacă e să critic ceva nu o fac pentru că anul viitor vin alegerile, ci pentru că la toate am şi soluţia şi cea mai bună alternativă în care lucrurile ar trebui să funcţioneze şi să funcţioneze bine. Am spus-o mereu şi nu mă dezic de faptul că eu cred că toate comunităţile locale trebuie să li se asigure condiţiile administrative să se dezvolte ele însele, în baza principiului autonomiei locale şi a descentralizării financiare şi a competenţelor. Am multe proiecte pentru Suceava la care lucrez acum împreună cu o echipă mare, în cadrul PNL. Ce vă pot spune încă de pe acum este că toate aceste proiecte au o cu totul altă concepţie, un alt mod de a face, având în centrul lor cetăţeanul român, cel ce trăieşte, munceşte şi plăteşte taxele la bugetul local. Sunt absolut convins că, din anul 2016, lucrurile se vor schimba şi vor intra pe făgaşul lor normal, adică administraţia locală să fie în slujba cetăţeanului şi nu invers, cum este acum”, a încheiat Ioan Bălan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.