„S-a reușit trecerea acestor codri seculari pe lista de așteptare a UNESCO. În România avem situri UNESCO: culturale, istorice, după cum bine știm, aici se află și mănăstirile din Bucovina, însă, din punct de vedere al siturilor natural, nu avem decât Delta Dunării. O altă propunere făcută este ca și acești codri seculari să facă parte din acest patrimoniu, ceea ce, consider eu, dacă se va reuși, va fi un lucru extraordinar. Astfel, Suceava va deveni un punct de atracție și pentru un public specific, interesat de biodiversitate, care în colaborare cu turiștii care vin în Suceava, va crește importanța județului”, ne-a declarat Havrici.
Mai mult decât atât, inginerul consideră că această reușită ar putea dezvolta chiar și economia locală.
„Consider că acest lucru reprezintă și pentru locuitorii din zonă, un punct de dezvoltare atât al culturii și tradiției și sper să reușim în acest demers al nostru. Deocamdată avem un calendar pe care UNESCO ni l-a dat și pe care trebuie să-l respectăm”, a declarat pentru SuceavaLive, inginerul Emanuel Havrici.
Codrul secular Slătioara este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală, tip forestier) situată pe versantul sud-estic al masivului Rarău, în județul Suceava, comuna Stulpicani, pe teritoriul satului Slătioara. Codrul secular Slătioara a fost declarat rezervație naturală în baza Deciziei 248 a Hotărârii Consiliului de miniștri din 1941. De atunci, copacii mor în picioare, se descompun și oferă hrană pentru generațiile viitoare. În România, nu mai există astfel de păduri de rășinoase, aceasta fiind a doua din Europa, după Germania..
Lasa un raspuns