Restul finanțelor sunt direcționați către capitolul intitulat generic „dezvoltare”. Trendul indicat de Camera de Conturi evidențiază faptul că „repartizarea cheltuielilor efectuate pe secţiunile contului de execuţie a bugetului indică un trend al orientării efectuării cheltuielilor înspre activitatea de funcţionare”, potrivit sursei citate.
Conform raportului gradul de execuţie a cheltuielilor bugetelor locale a fost de 80,1%, remarcându-se realizarea la un nivel superior a obligaţiilor care derivă din cheltuielile de personal, respectiv una de 99,7%. La fel, execuţia aferentă operaţiunilor financiare şi dobânzilor a fost de 97,1%, iar cea a cheltuielilor cu asistenţa socială şi a altor transferuri s-a ridicat la 95,8%.
Cei mai puțini bani, respectiv 11,3%, au mers la cofinanţări pentru proiectele cu finanţare din fondurile externe nerambursabile. Ceva mai mult au fost alocați pentru cheltuielile cu bunurile şi serviciile, respectiv 17.2%, în timp ce 38,6% din total au fost folosiți pentru cheltuielile cu cheltuielile de personal.
Raportul a evidențiat că în strategiile de dezvoltare a localităților edili au alocat doar 10,8% cheltuielilor de capital, adică investiţiilor.
Lasa un raspuns