Sondajul aplicat cetățenilor din Burdujeni-Sat, cu privire la extinderea rețelei de alimentare cu gaz naturale, a fost un real succes, am putea spune.

Burdujenenii sunt pur și simplu nerăbdători să poată beneficia și ei, ca restul orașului, de o sursă de încălzire mai ieftină și la fel de eficientă ca și lemnul – principalul material combustibil folosit pentru încălzirea locuințelor și a apei menajere.

Am adus cu mine dosarele de la sondajul ce s-a efectuat în Burdujeni-Sat, pe un număr de 977 de locuințe. Mai sunt vreo 20-30 de locuințe unde proprietarii nu au fost acasă sau nu a avut cine să îi reprezinte pentru că sunt în străinătate. Din aceste 977 de locuințe, 957 au răspuns că sunt de acord cu introducerea gazului metan și 20 de case au răspuns negativ. Astfel 97 % din locuitorii din Burdujeni-Sat sunt de acord cu racordarea la rețeaua de gaz metan.

Vreau să le mulțumesc cetățenilor de acolo că i-au primit pe funcționarii de la primărie cu această misiune de evaluare și aș vrea să mă justific, să nu se înțeleagă greșit”, detaliază primarul.

Acuzat că sondajul este doar un pretext electoral, primarul Ion Lungu a ținut să explice că sondajul are o bază veridică, două adrese din parte E-on Gaz. Acesta a detaliat ce anume a conținut sondajul aplicat cetățenilor, pentru a se înțelege că nu s-au adunat semnături pentru susținerea în campania electorală, care este deja de două săptămâni în plină desfășurare.

Sigur, este campanie electorală și unii contracandidați spuneau că primarul nu își face treaba și că adun semnături pentru campanie cu acest sondaj. Eu zic că noi suntem oameni serioși și nu-i chemăm în cort să le luăm glicemia și la sfârșit le cerem semnături pentru susținerea candidaturilor. Am adrese de la E-on Distribuție Gaz, una la data de 12 mai și una la data din 8 aprilie în care ni se solicită cât mai urgent să trimitem aceste estimări. Aici spune foarte clar în adresă că sunt necesare aceste rapoarte cu chestionarea cetățenilor referitor la debitul solicitărilor de la viitorii potențiali consumatori, acestea fiind necesare în determinarea operațiunilor următoare. Mi se pare o adresă normală, pentru a ști și E-on Gaz ce anume va trebuie să aducă în zonă, în funcție de ce au răspuns cetățenii. S-a mers pe 3 componente și aici fiecare cetățean a subliniat ce anume vrea să racordeze la rețeaua de gaz – aragazul, soba de încălzire sau centrala termică”, explică edilul Sucevei.

Cealaltă adresă, ceva mai veche, solicită primăriei să demareze sondajul cât mai repede, pentru o eficiență ridicată.

Mai avem o adresă din 8 aprilie care spune că E-on Gaz este de acord să ducă gaz metan în Burdujeni-Sat, dar ne roagă cu celeritate să demarăm această procedură de consultare a populației, lucru pe care l-am și făcut. Nu am putut aduce până acum gazul metan în Burdujeni-Sat pentru că legea nu ne permitea, s-a modificat legea din noiembrie anul trecut și atunci am demarat aceste proceduri, astăzi a venit rândul să facem această consultare, deci nu este nimic electoral la mijloc. Suntem mai aproape ca oricând să aducem gazul metan în Burdujeni-Sat”, concluzionează primarul.

Astfel, se pare că cele aproximativ 1.000 de case din zona Burdujeniului vor fi racordate la gazul metan, cel mai probabil în anul care urmează.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.