„Prin Programul Operațional Regional, axa prioritară 9.1 dorim, în primul rând, să reabilităm cât mai multe locuințe sociale pe care le avem în patrimoniu, iar în al doilea rând vrem să construim blocuri pentru categoriile defavorizate. Ca prim obiectiv ne propunem reabilitarea blocului de pe Aleea Dumbrăvii, dar mai întâi trebuie ca oamenii care locuiesc acolo să fie mutați pentru a se putea lucra la respectivul bloc”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Lungu recunoaște că mai există locuințe care ar putea să fie afectate la cel mai mic seism. El crede că locuințele respective ar trebui dărâmate, deoarece reprezintă un pericol real pentru cetățeni.
„Aceste case nu pot fi reparate. Sunt case care au o vechime de peste 100 de ani, iar în urma expertizelor făcute a rezultat faptul că respectivele locuințe reprezintă un pericol real și trebuiesc dărâmate și construite din nou”, a mai afirmat edilul șef.
Cel mai grav caz este pe strada Cernăuți
În urma evaluării făcute de specialiști a rezultat faptul că cel mai grav caz de acest gen se găsește pe strada Cernăuți, dar proprietara locuinței nu dorește să se mute.
„I-am trimis somație de evacuare încă din anul 2014, dar acea locuință trebuie dărâmată. I-am oferit o altă locuință în Ițcani, dar proprietara nu dorește să se mute. Ne-a dat și o declarație pe propria răspundere menționând că își asumă orice risc, dar după incidentul de săptămâna trecută o vom muta forțat”, a spus Lungu.
Primăria își propune construirea a 30 de locuințe sociale și 10 locuințe de necesitate.
Lasa un raspuns