Ciocolata este, pentru mulţi dintre noi, o plăcere vinovată. Atât timp cât nu facem excese şi ne limităm la a gusta un pătrăţel sau două, nu există un pericol pentru siluetă şi sănătate. Dar contează şi cu ce fel de ciocolată ne răsfăţăm, deoarece anumite sortimente conţin multe calorii.

Nutriţioniştii ne sfătuiesc să alegem variantele cu cât mai multă cacao în compoziţie. Cacaua este bogată în flavonoizi şi teobromină (care este prezentă nu doar în boabele de cacao, ci şi în cafea şi în frunzele de ceai) şi te ajută să ţii multe boli la distanţă, precum cele cardiovasculare. Singura problemă este că în compoziţia ciocolatei sunt incluse ingrediente precum laptele, zahărul şi untul. Bune pentru papilele gustative, acestea pot dăuna siluetei sau sănătăţii.

Atunci când cumperi ciocolată, este bine să faci alegeri inteligente: optează pentru tabletele de ciocolată care conţin cel puţin 70% cacao. Atât timp cât acest procent este mare, poţi să te bucuri de beneficiile ciocolatei dacă o mănânci în cantităţi mici.

Datorită conţinutului mare de grăsimi şi zahăr, este bine să limitezi consumul la cel mult câteva pătrăţele de ciocolată neagră pe săptămână.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.