Primarul comunei Sucevița, Dorin Ioan Pânzar, le-a transmis un mesaj celor din localitatea pe care o conduce, după ce aceasta a fost atestată ca stațiune de interes național.

Potrivit edilului, acest lucru se datorează muncii depuse de autoritățile locale împreună cu mai mulţi investitori privaţi din Suceviţa, timp de peste trei ani, muncă care a fost încununată cu succes la data de 16 februarie 2017 în care Guvernul României, în şedinţă, a aprobat transformarea localităţii Suceviţa în staţiune turistică de interes naţional.
Această reuşită vine și după ce Mănăstirea Sucevița a fost inclusă, în august 2010, în rândul monumentelor istorice aparținând patrimoniului universal sub egida (patronajul) UNESCO.
„Bucuria acestei reușite este cu mult mai mare și prin faptul că Sucevița, ca stațiune turistică intră în elita stațiunilor turistice din județul Suceava (Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei) dar și din țară. Amintesc aici, că în ultimii nouă ani nicio localitate din țară nu a mai fost declarată stațiune de interes național, iar începând cu 16 februarie 2017 în afară de Sucevița a mai obținut acest statut o singură localitate și anume Borsec, considerată și regina apelor minerale din România. Clasificarea comunei Sucevița în stațiune turistică de interes național va aduce, în următorii ani, o multitudine de oportunități în dezvoltarea localității, de la atragerea de fonduri europene la dezvoltarea de proiecte punctuale, în domeniul turismului, tradițiilor și culturii, învățământului, prestărilor de servicii, etc, atât pe raza publică cât și pe cea privată”, a declarat Dorin Ioan Pânzar, mulțumindu-le celor din Sucevița pentru sprijinul oferit.

16900181_1365032983567050_1634911840_n

Localitățile Sucevița și Borsec (județul Harghita) au fost atestate ca stațiuni turistice de interes național, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința din 16 februarie. De asemenea, un număr de 10 localități sau zone componente ale unor localități au primit atestare ca stațiuni turistice de interes local: Baia de Fier – județul Gorj, Boghiș – județul Sălaj, Colibița – județul Bistrița-Năsăud, Moisei – județul Maramureș, Negrești Oaș – județul Satu Mare, Pojorâta – județul Suceava, Sângeorgiu de Mureș – județul Mureș, zona Băile Banffy – municipiul Toplița, județul Harghita, zona Băile Ocna Dej – municipiul Dej, județul Cluj, zona Moinești-Băi – municipiul Moinești, județul Bacău.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.