Teodor Haucă, fost senator PD, acum om de afaceri, a fost condamnat pentru trafic de influență și cumpărare de influență, într-un dosar în care un fost judecător de la Curtea de Apel Iași, Dan Anton, a primit patru ani și două luni de închisoare cu executare.

Joi, judecătorul ieșean Dan Anton a fost condamnat, de Curtea de Apel București (CAB), la patru ani și două luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de trafic de influență, după ce a promis unui om de afa­ceri că va interveni în cazul unui bărbat condamnat pentru contrabandă de țigări.

Procurorii l-au acuzat pe judecătorul de la Curtea de Apel Iași și de instigare la abuz în serviciu, șantaj și dare de mită, însă magistrații de la CAB au decis achitarea lui Anton pentru aceste infracțiuni. Din totalul de pedeapsă de patru ani și două luni, îi va fi scăzută perioada cât a fost arestat preventiv și la domiciliu, ­res­pectiv între 21 octombrie 2015 și 15 februarie 2016. În același dosar a fost implicată și grefiera Mihaela Prelipcean, de la Judecătoria Iași, judecată pentru favorizarea făptuitorului. Instanța a stabilit că Prelipcean este nevinovată.

Teodor Haucă, senator PD în perioada 1996-2000, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracțiunile de trafic de influență și cumpărare de influență. În cazul lui, instanța a decis și confiscarea sumei de 50 de euro.

Marina Moglan, concubina judecătorului Dan Anton (având dublă cetățenie, română și moldovenească), a fost achitată de magistrați pentru complicitate la șantaj și pentru complicitate la dare de mită.

Omul de afaceri italian Del Gatto Renato, implicat și el în acest caz, a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare, pentru cumpărare de influență.

Del Gatto, cunoscut sucevenilor pentru că a falimentat cu mari strigături AVICOLA Suceava la sfârșitul anilor ’90, va trebui să presteze și 80 de zile de muncă în folosul comunității, la Primărie sau DGASPC Suceava.

 

„Obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei Municipiului Suceava sau DGASPC Suceava, Servicii de Protecție de tip familial pentru copiii cu dizabilități – pe o perioadă de 80 de zile”, conform deciziei Curții de Apel București.

Decizia CAB nu este definitivă și poate fi atacată la instanța supremă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.