O nenorocire a lovit crunt în urmă cu câteva luni o familie din  satul Lisaura, comuna Ipotești, când un incendiu devastator a ars până la temelie casa în care locuia Gheorghe Lămășanu în vârstă de 57 de ani. 

Deși, viața n-a fost deloc blândă cu el nici până la această vârstă, acesta fiind nevăzător, încă o palmă avea să primească de la soartă într-o seară de noiembrie când focul i-a cuprins agoniseala de o viață. Astăzi, la câteva luni după tragedie,  Doina Zaharia, cea care a fost și este alături de bărbat în cele mai grele clipe, cere, cu lacrimi în ochi, ajutorul.

„Totul a început în noaptea de 12 noiembrie 2018 cînd, de la o priză defectă, iar casa în care locuiam a fost cuprinsă de flăcări. Focul a distrus 110 metri pătrați din acoperiș, planșee din lemn pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, pereți din lemn pe 60 de metri pătrați, piese de mobilier și bunuri de uz casnic. De asemenea, s-au degradat pereții interiori, elemente de tîmplărie, învelitoarea acoperișului și instalația electrică”, a precizat Doina Zaharia.

Femeia a precizat că după nefericitul eveniment a fost ajutată câțiva oameni cu suflet mare, precum și de Mănăstirea Sfântul Ioan din Suceava. De asemenea, Primăria Ipotești a dat un ajutor de 1500 de lei, însă, din păcate, ajutorul a fost insuficient în comparație cu nevoile.

„Noi nu am stat degeaba, am încercat din răsputeri să găsim soluții, însă nu mai știm la ce uși să batem”, a mai spus femeia.

Familia greu încercată de soartă mai are nevoie de bani pentru a plăti constructorii care urmează să renoveze, de materiale pentru finisaje, precum și de BCA  pentru a reconstrui pereții.

„Orice sumă de bani este binevenită. Avem nevoie de ajutor pentru că altfel nu vom putea reuși să reparăm casa”, a spus femeia cu lacrimi în ochi.

Oricine vrea să ajute o poate contacta pe Doina Zaharia la numărul de telefon: 0742891892

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.