La 15.06.2018, ora 23.10, în timp ce patrula pe raza comunei Dumbrăveni, un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Salcea, a identificat un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu ieșit în afara părții carosabile, iar conducătorul auto, un localnic de 50 de ani, efectua manevre de a ieși cu vehiculul din șanț.

În urma audierii, conducătorul auto a declarat faptul că, a condus autoturismul pe raza localității.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, interogând bazele de date, polițiștii mai stabilit și faptul că autoturismul are autorizația provizorie de circulație expirată din data de 06.05.2018.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, întrucât în timp ce se afla la spital, conducătorul auto a adresat injurii personalului medical, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.