Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului M. Claudiu Florin, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

La data de 29 august 2016, în jurul orei 12:20, inculpatul M. Claudiu Florin s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale Suceava, având asupra sa o invitaţie completată de un poliţist local, lăsată pe parbrizul autoturismului aparţinând inculpatului.

Invitaţia în cauză fusese completată de un poliţist local, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în dimineaţa aceleiaşi zile, când acesta constatase că autoturismul aparţinând inculpatului era parcat neregulamentar, pe banda de preselecţie destinată virajului la dreapta, de pe bd. George Enescu din municipiul Suceava, din apropierea intersecţiei cu str. Universităţii.

În consecinţă, M. Claudiu Florin s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale Suceava având asupra sa invitaţia în cauză, ocazie cu care a arătat că nu a avut calitatea de conducător auto, că soţia sa a parcat neregulamentar, astfel că poliţistul local care constatase săvârșirea contravenției menționate l-a informat că este necesar ca la sediul Poliției Locale Suceava să se prezinte conducătorul auto.

În acest context, M. Claudiu Florin a scos din protofel o bancnotă de 50 de lei, pe care a oferit-o poliţistului local, pentru ca acesta să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi nu mai ia măsuri de sancţionare cu privire la contravenţia constatată, poliţistul local refuzând ferm oferta.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.