Joi, 19.08.2021, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă faţă de o persoană de sex masculin, care a fost reţinută pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de  „sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri”, prev. de art. art. 275 alin. 1 C.pen., reţinându-se în sarcina acestuia  faptul că în perioada 05-08.2021 a demontat în vederea sustragerii de probe o macara hidraulică prevăzută cu un greifer, opt roţi şi opt răcoanţe, toate montate pe un camion cu remorcă, pentru a ascunde infracţiunile comise anterior ca urmare a depistării acestuia în trafic transportând material lemnos în volum de peste 10 m3 fără a poseda documente specifice de transport şi fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul.

La data de 19.08.2021, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 de zile.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul transmis.                                         

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.