Edilul comunei Todirești, Vasile Avram, anunță începerea lucrărilor de reabilitare, modernizare și de dotare de la Căminul Cultural Părhăuți.

„S-au început lucrările la Căminul Cultural Părhăuți. Se lucrează în forță la reabilitarea, modernizarea și dotarea căminului. Clădirea, care a fost construită în anul 1949, va avea toate dotările specifice unui cămin cultural, dar și aparatură cinematografică”, a precizat primarul Vasile Avram.

 

Potrivit acestuia, valoarea investiției este de 500.000 de euro și este derulată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Suprafața totală de modernizare este de 596 mp din care 494 mp reprezintă clădirea vechiului cămin, iar pe 102 mp se vor construi toalete, camera centralei, dar și camera de proiecție. Durata de execuție a lucrărilor este de un an.

„Proiectul este foarte important pentru localnicii de aici, această investiție fiind dedicată educației și culturii. La Căminul Cultural de la Părhăuți se vor desfășura serbările copiilor de la grădiniță și din învățământul primar și gimnazial, dar și adunări importante ale comunității. Cel mai mare beneficiu va fi aparatura cinematografică de care ne vom folosi pentru difuzarea filmelor artistice”, a declarat primarul comunei Todirești, Vasile Avram.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.