Moțiunea simplă prin care PNL și PMP  cer demisia lui ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, intitulată „Mandatul ministrului Cuc cu numărul trei, este unul de nota 3”, a fost respinsă cu 93 de voturi pentru și 148 contra.

Opoziția a înaintat această solicitare deoarece îl consideră responsabil pe Răzvan Cuc de lipsa autostrăzilor din România. Ministrul Transporturilor s-a apărat luni, în dezbaterea de la Camera Deputaților în fața colegilor săi de partid, dar și a partidelor adversare.

Dragi colegi, haideţi să vă spun un lucru, şi voi aţi fost în Minister un an de zile şi aţi avut rezultate remarcabile, zero de sus până jos. Acum eu ştiu că vă supăraţi că eu mai cert constructorii, că ştiu că vă deranjează că afectez anumite interese, dar să ştiţi că eu nu mă opresc şi merg mai departe şi cu rezilierile de contracte şi cu tot ce am promis şi ştiu că vreţi neapărat ca ONG-urile să conducă Ministerul. E greu. Îl conduc eu acum şi trebuie să modificăm legislaţia astfel încât să putem accelera toate procedurile pe care le avem, inclusiv pe parte de mediu. Aici o să mă consult cu doamna ministru Gavrilescu, n-o să mă consult cu ONG-urile”, a afirmat Răzvan Cuc

„Pentru acest an, CNAIR a estimat finalizarea a 180 de km de autostradă, iar eu voi face absolut tot ce îmi stă în putinţă din punct de vedere administrativ pentru ca aceşti kilometri să fie executaţi în timp”, a explicat Cuc.

Pe de altă parte, deputatul PNL Lucian Bode a declarat, luni, la dezbaterea moţiunii simple, că dacă un raport al Comisiei Europene pe transport privind România se confirmă, plăţile pentru proiecte de transport din fonduri europene vor fi sista.

Faptul că Ministerul Transporturilor are la dispoziţie bani europeni şi nu-i cheltuie, nu mai miră pe nimeni, numai că la capitolul fonduri europene, situaţia poate deveni catastrofală. (…) Nota 4 pe care a primit-o România din partea auditului Comisiei este cea mai gravă posibilă şi dacă vi se pare că este mai mare decât nota 3, pe care v-am acordat-o noi, să ştiţi că pentru România este o lovitură fatală. Ştiţi ce înseamnă şi ce urmează dacă se confirmă aceste deficienţe majore? Plăţile din partea Comisiei vor fi suspendate”, a acuzat liberalul.

De asemenea, acesta a criticat promisiunile făcute de ministrul Cuc cu privire la numărul de km de autostradă ce vor fi deschişi în 2019.

Mai nou, am văzut o idee năstruşnică la dvs, vreţi să transformaţi CNAIR în constructor de autostrăzi. Probabil v-a inspirat doamna Firea sau domnul primar Negoiţă cu aceste companii de stat. Atenţie la rezultatul demersurilor lor, zero. Toate au fost declarate ilegale de către instanţe. Probabil, când veţi constata eşecul acestui demers vinovat o să fie aşa cum văd că deja vă place să spuneţi «statul paralel»”, a conchis Bode.

Răzvan Cuc a fost numit în funcţia de ministru al Transporturilor în urmă cu o lună. Acesta a depus jurământul de învestitură la Cotroceni pe 22 februarie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.