3000 de vulpi vor fi vaccinate antirabic în Suceava.

Până pe 15 decembrie, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a demarat de luni, în judeţ, campania de vaccinare antirabică manuală a vulpilor. Printr-un comunicat al directorului executiv al instituţiei, Octavian Ilişoi, în judeţul Suceava se estimează că sunt 3.222 de vulpi în 71 de fonduri de vânătoare, iar pentru campania de vaccinare din acest an au fost distribuite 2084 de momeli vaccinale, urmând ca în 2013 să fie organizate încă două campanii de vaccinare, atât manuală, cât şi aeriană.

Potrivit sursei citate, vaccinarea manuală va fi efectuată în 30 de fonduri de vânătoare din care în 20 au fost înregistrate cazuri de rabie. Vulpile sunt principala sursă de virus rabic din judeţ.

Ilisoi a mai spus că pentru actuala campanie de vaccinare, inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului de Sănătate şi Bunăstarea Animalelor din DSVSA Suceava au stabilit catagrafia fondurilor de vânătoare, numărul de vizuini şi numărul de momeli de vaccinare.

În cursul anului 2012, în judeţul Suceava s-au înregistrat 35 de cazuri de rabie, din care 25 la vulpi, 7 la bovine şi câte una la câine, piscă şi jder.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.