Joi, 13 iunie, a început montarea primului cazan nou de la Centrala Termică din Vatra Dornei. Acesta a sosit din Austria cu un transport agabaritic, fiind produs de firma Polytehnic şi are o putere nominală de 6 MW.

Montarea sa se face cu două macarale, una de 160 de tone şi cealaltă de 40, pe segmente, prin acoperişul clădirii. Tot în această etapă se va demonta şi coşul de fum, acesta urmând a fi înlocuit.

„Vom monta ambele cazane anul acesta pentru ca dornenii să nu mai aibă grija frigului. Acest proiect este unul dintre cele mai importante, fiind în valoare de 5 700 000 de euro, din care contribuția noastră este de 30%, iar diferența o suportă Guvernul României”, a declarat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, care a mai adăugat că lucrările ar urma să fie finalizate în luna octombrie a acestui an, iar ulterior vor mai fi efectuate branșamente la locuințele dornenilor care au făcut solicitări în acest sens.

Între timp, continuă şi lucrările la montarea noilor conducte, noua reţea de distribuţie urmând a fi dotată cu un modern sistem de avertizare şi identificare a avariilor.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.