Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a anunțat că a început ridicarea gratuită a brazilor de Crăciun, de lângă punctele de colectare selectivă. Acesta a subliniat că, la fel ca în fiecare an, perioada sărbătorilor este una foarte aglomerată, în care se adună mai multe deșeuri decât de obicei.
„Așa arată și datele primite de la colegii din cadrul Serviciului de Ecologizare.
În luna decembrie a anului 2020 au fost colectați 15.167 mc de deșeuri, cu 30% mai mult decât în luna decembrie a anului 2019, când au fost colectați 11.636 mc.
De asemenea, procentul deșeurilor reutilizabile a crescut de la 26% (decembrie 2019), la 42% (decembrie 2020), ceea ce demonstrează faptul că sistemul de colectare selectivă dă roade”, a precizat Harșovschi.
Viceprimarul sucevean a adăugat că au fost și probleme întâmpinate în anul ce tocmai a trecut, printre acestea numărându-se: deșeurile abandonate în diverse locuri pe domeniul public sau lângă containere, depozitele necontrolate de deșeuri voluminoase și din construcții și folosirea necorespunzătoare a containerelor de colectare, inclusiv blocarea acceselor utilajelor de colectare la amplasamente.
„Din acest motiv, revin cu rugămintea către suceveni de a fi responsabili și de a depozita conform deșeurile, respectiv de a colecta selectiv și de a nu împiedica accesul utilajelor de colectare!
Împreună menținem orașul curat!”, a conchis Lucian Harșovschi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.