Elevii suceveni au început pregătirile pentru examenul maturităţii. Luni, 2 martie, aceştia au susţinut simularea examenului de Limba si literatura romana.

La nivelul judeţului Suceava s-au înscris 5617 la clasa a XI-a şi 6762 la clasa a XII-a, iar prezenţa a fost de 95,37% la clasa a XI-a şi 95,43% la clasa a XII-a.

Urmatoarea probă, de Limba si literatura materna este programată marţi, 3 martie, iar proba obligatorie a profilului va fi susţinută miercuri, 4 martie.

Simularea probelor scrise se va incheia vineri,6 martie cu proba la alegere a profilului şi specializării, pe care o vor susţine doar elevii claselor a XII-a.

Rezultatele de la simulări vor fi afişate pe 12 martie, urmând a fi dezbătute la nivelul clasei,prin şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Ministerul Educaţiei organizează astfel pentru al doilea an consecutiv, simulări naţionale ale examenelor de Bacalaureat. Ministerul explică faptul că scopul simulărilor este sa îi obişnuiască pe elevi, cu rigoarea unui examen şi să optimizeze rezultatele copiilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.