Sfârşit neaşteptat pentru un bărbat de 69 de ani, din judeţul Vaslui. Omul a vrut să îşi salveze calul – atacat de un roi de de albine – şi a murit prins în capcana insectelor.

Totul s-a întâmplat sub privirile îngrozite ale rudelor. Medicii l-au găsit în stop cardio respirator. Apicultorii spun că vremea schimbătoare ar fi cea care agita insectele în această perioadă, dar şi rapiţa de pe câmp.

Bărbatul în vârstă de 69 de ani, muncea în vie, alături de nora şi nepoata lui de 13 ani, în comuna Vultureşti. Omul a observat, la un moment dat, ca iapa lui – priponita lângă nişte stupi de albine – este agitată, aşa că a mers să o dezlege. Atunci s-a petrecut nenorocirea.

“Eram la săpat. Căruţa era la deal de saivan şi el a văzut că sare iapa în sus şi el a zis că mă duc, poate o pişcă vreo albină. A dat drumul la iapă. A pus haina în cap şi când a venit era plin tot de albine şi în cap şi peste tot. Cred că are peste o mie de înţepături”, spune nora omului.

Localnicii cred că de vină pentru agresivitatea albinelor ar fi uleiurile volatile eliminate de rapiţă.

Medicii veniţi la faţa locului au început o operaţiune dificilă de salvare şi asta pentru că sute de albine roiau în jurul omului. Pentru bărbat, însă, nu s-a mai putut face nimic.

Dr Lavinia Carp, SMURD Vaslui: “La sosire am găsit pacientul în stop, cu manevrele de resucitare iniţiate de echipajul de la SAJ, am continuat resuscitarea, dar din păcate s-a declarat decesul”

Unul dintre asistenţii de pe salvare a a scos calul dintre albine, însă nici acesta nu a rezistat înţepăturilor.

Familia se pregăteşte acum de înmormântare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.