Primăria comunei Dorna Candrenilor a organizat duminică, 1 aprilie, începând cu ora 10:00, în sala de ședințe a primăriei, a VIII-a ediție a expoziției „Ouă încondeiate”.

La acest eveniment au participat gospodinele din toate satele comunei, care s-au întrecut în bucate de post și de frupt, și au expus cele mai deosebite ouă încondeiate la care au muncit tot anul.

Modele noastre care sunt așezate pe ouă sunt unice: predomină culorile vii, modelele de pe bundițe și florile. Tehnicile pe care le folosim sunt dintre cele mai vechi și le-am preluat de la bunicile noastre”, a declarat una dintre gospodinele prezente.

Primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea, a salutat decizia gospodinelor de a se prezenta într-un număr atât de mare la această ediție, menționând faptul că doar împreună pot promova tot ce are mai frumos Stațiunea de Interes Local.

Anul trecut nu s-au prezentat atâtea gospodine, iar faptul că în acest an numărul a crescut considerabil, nu poate decât să ne bucure. Faptul că alături de gospodine se află și nepoțelele acestora e semn că tradițiile noastre sunt pe mâini bune. Cei care au ajuns la această expoziție au putut să achiziționeze ouă încondeiate cu modele unice, dar și cozonaci sau figurine specifice sărbătorilor pascale. Le mulțumesc tuturor gospodinelor pentru că duc mai departe aceste tradiții, iar locuitorilor comunei noastre le doresc un Paște Fericit, alături de familiile lor”, a declarat primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea.

Gospodinele din comună care, cu măiestrie, au lucrat pentru ca modelele care se regăsesc pe ouă să fie dintre cele mai deosebite, iar bucatele să fie cele mai gustoase au primit la finalul evenimentului câte o diplomă, dar și câte un exemplar din monografia comunei „Dorna Candrenilor, satul de la poalele Oușorului”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.