Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești pe teme de Silvicultură și Protecția Mediului, organizată de Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava împreună cu Facultatea de Silvicultură și exploatări forestiere din cadrul Universității Transilvania din Brașov, a avut loc în perioada 26-27 mai, la Centrul de Pregătire și Formare Continuă al USV din Vatra Dornei.  Evenimentul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, a devenit o tradiție prin fructificarea unei frumoase colaborări dintre cele două facultăți, o tradiție a promovării tinerilor și a ideilor de cercetare ale acestora. 

La sesiune au participat cu lucrări științifice studenți din cinci centre universitare unde există facultăți sau specializări de silvicultură: Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Silvicultură și exploatări forestiere din cadrul Universității Transilvania din Brașov, Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate din Timișoara și Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste Târgu Mureș – centrul de studii din Sfântu Gheorghe.

Studenții, masteranzii și doctoranzii au prezentat lucrări cu teme din diverse domenii: silvobiologie, dendrocronologie, amenajarea pădurilor, exploatarea masei lemnoase, protecția pădurilor sau împăduriri, subiectul cel mai abordat referindu-se la importanța lemnului mort în conservarea biodiversității pădurilor.

La finalul zilei dedicate prezentării lucrărilor științifice, studenții au primit diplome de participare din partea facultăților organizatoare, iar Asociația Forestierilor din România (ASFOR) a premiat prezentările celor mai buni studenți din fiecare centru universitar participant. Selectarea premianților s-a realizat în urma voturilor acordate de către studenți. Ciprian Musca, președintele ASFOR, a oferit premiile următorilor studenți: Mălina Aursulesei (Facultatea de Silvicultură Suceava), Florentina Barbu (Facultatea de Silvicultură și exploatări forestiere Brașov), Andrei Marian Silviu (Facultatea de Agricultură București), Ionela-Florina Andrițoiu (Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate Timișoara) și Opra Boglárka (Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste Târgu Mureș).

Manifestarea a continuat a doua zi cu o excursie tematică în Parcul Național Călimani. Organizatorii felicită toți participanții, le urează succes și anunță organizarea ediției următoare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.