În data de 25 aprilie, o femeie din comuna Sucevița a sesizat prin 112 faptul că persoane necunoscute i-au sustras suma de 15.000 lei.

În urma verificărilor efectuate de lucrătorii secției, a rezultat că locuinţa părţii vătămate este situată în comuna Suceviţa, în zona Poiana Mărului. Victima, aflându-se la domiciliu împreună cu soţul, a primit vizita a trei persoane care s-au oferit să cumpere de la aceasta pet-uri și borcane din sticlă. Partea vătămată a acceptat oferta propusă, stabilind să primească suma de 100 lei pentru un sac în care se aflau pet-uri şi borcane. Una din persoane i-a înmânat o bancnotă de 200 lei părţii vătămate, solicitând acesteia să îi dea rest, respectiv 100 lei. Partea vătămată, în prezenţa celor trei persoane necunoscute, s-a deplasat în locuinţă, iar dintr-un dulap a scos o geantă în care avea suma de 15.000 lei, a luat două bancnote de 50 lei din sumă, lăsând geanta cu restul de bani şi bancnota de 200 lei primită, pe pat în bucătărie. Revenind în curtea locuinţei, a lăsat uşile de acces deschise şi neasigurate. În curte, a restituit suma de 100 lei uneia dintre persoane, după care s-a deplasat împreună cu soţul în spatele locuinţei, pentru a pune pet-urile în sac. În acest timp, cele trei persoane, profitând de neatenţia părţii vătămate şi a soţului acesteia, au sustras din geantă suma de 14.900 lei, cât şi bancnota de 200 lei, părăsind curtea locuinţei în grabă. După un timp, persoana vătămată a revenit în curte şi a observat că cele trei persoane au plecat, moment în care s-a deplasat în casă, ocazie cu care a
constatat furtul sumei de bani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi s-au dispus măsuri pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la acest mod de operare a infractorilor, care profită de disponibilitatea unor persoane de a cumpăra diverse bunuri de la comis-voiajori sau cu preţ de chilipir, în final căzând victime ale infracţiunilor de înşelăciune sau furt din locuinţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.