Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava a desfășurat o acțiune în cursul lunii ianuarie prin care s-au aplicat amenzi comercianților în valoare de aproximativ 40 de mii de lei. Tematica acțiunii a vizat identificarea comercianților care nu respectă prevederile legale în cazul vânzărilor cu preț redus.

Se pare că afaceriștii suceveni nu sunt cei mai cinstiți negustori. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat o campanie de control privind nerespectarea legislației în vigoare privitoare la comercializarea produselor cu preț redus. Din 35 de agenți economici verificați, la 31 dintre aceștia au fost constatate abateri. Principalele deficiențe au fost întâlnite la neinformarea consumatorilor că produsele oferite sunt în limita stocului disponibil, prețul vechi nu este barat și afișat lângă prețul nou, produsele cu reducere nu erau separate de cele fără reducere, neafișarea denumirii unității, neafișarea prețurilor și tarifelor într-o formă neechivocă și la faptul că ultima reducere de preț nu se referă la ultimul preț practicat în perioada ultimelor 30 zile. De menționat că s-au aplicat amenzi în valoare de 18.8oo de lei, iar haine în valoare de 1395 de lei au fost oprite de la comercializare.

Tot în perioada 15-25 ianuarie au fost verificați și comercianții de piese auto. Nici aceștia nu au scăpat de amenzi, totalul sancțiunilor fiind de 18.200 de lei. Din 29 de agenți economici verificați, 25 au fost identificați cu abateri de la legislație, principalele nereguli fiind întâlnite la etichetele atașate produselor, mai exact lipsa traducerii în limba română a etichetei, eventualelor instrucțiuni și avertismente, lipsa importatorului sau distribuitorului și la neafișarea prețurilor la diferite produse. Și aici au fost reținute de la comercializare un număr de 106 piese auto, în valoare de 7608 lei.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.