Absolvenții facultăților din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au trăit momente unice joi, 18 iunie. Aceștia, alături de profesori și de conducerea unității superioare de învățământ, au luat parte la Festivitatea de Absolvire a USV, eveniment care a inclus și Marșul absolvenților. Astfel, echipați cu tricouri cu sigla USV și înarmați cu stegulețe și umbrele, absolvenții studiilor superioare s-au adunat în Campus și au pornit în marș spre centrul Sucevei. Chiar dacă ploaia „a curs cu găleata”, absolvenții și-au continuat drumul scandând lozinci vesele și motivaționale.
Marșul absolvenților s-a încheiat pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, acolo unde, pe scenă au urcat pentru a-i felicita rectorul Valentin Popa, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea, viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi, precum și profesori de la USV.


Totodată, pe scena de pe Esplanadă au urcat, în ropote de aplauze, cei zece şefi de promoţie ai celor zece facultăţi din cadrul USV, cei care pe parcursul anilor de studiu s-au evidenţiat prin rezultate deosebite. Este vorba despre: Laura Bujor de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Ecaterina Ceban de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Ioana Mihaela Serediuc de la Facultatea de Inginerie Alimentară, Anatolie Perju de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Diana Rusu de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, Anișoara Filip de la Facultatea de Istorie şi Geografie, Daniela Bargan de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Maria Ecaterina Asandei de la Facultatea de Silvicultură, Nicoleta Sudev de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică și Maria Magdalena Dimitriu de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei.

Bobi Dumitraș, moment umoristic, în rolul rectorului USV

 

Bobi Dumitraș, chitarist și solist al trupei Fără Zahăr, a urcat pe scena amplasată pe Esplanadă, luând locul rectorului USV, Valentin Popa. Acesta a susținut un moment de sdend-up comedy prin care a scos în evidență, cu umor, unele momente din perioada studenției. Artistul a fost aplaudat îndelung de toți cei prezenți la eveniment.

„Asta-i pohta ce-am pohtit! O dat Dumnezău și, iaca, încă o generație de copchii a absolvit această frumoasă Universitate. Uitați-vă la voi cât sunteți de frumoși și aplaudați-vă între voi! Eu sunt tare mândru!”, a spus artistul Bobi Dumitraș.

Rectorul Valentin Popa: „Suntem aproape de a câștiga lupta împotriva pandemiei de coronavirus”

 

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, i-a felicitat pe absolvenți și le-a urat succes în viitoarele etape ale vieții, subliniind că este mândru de studenții de la USV. De asemenea, Valentin Popa a făcut o scurtă prezentare a pandemiilor și epidemiilor apărute în lume în decursul anilor, precum și a modului în care acestea au schimbat ordinea în Europa.

„Dragi absolvenți, încheiem împreună un ciclu de studii de trei, respectiv patru ani care a început în condiții normale, dar care a continuat într-un scenariu aproape imposibil de anticipat, însă care se încheie astăzi cu un happy end. Faptul că dumneavoastră absolviți studiile de licență sau masterat demonstrează că împreună, prin eforturi remarcabile ale fiecăruia dintre noi, suntem aproape de a câștiga lupta împotriva pandemiei de coronavirus, pandemie care a afectat grav sistemul de învățământ. Împreună am luat cele mai bune decizii, iar Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava este una dintre puținele universități din România care au adoptat sistemul hibrid de predare – învățare, astfel încât actul educaţional să se prezinte la un grad de calitate cât mai ridicat”, a declarat Valentin Popa.

Totodată, rectorul USV a spus că unitatea superioară de învățământ are un rol definitoriu în gestionarea pandemiei de coronavirus, în laboratoarele de la USV făcându-se secvențierea genomului de coronavirus. „Cele mai multe dintre datele apărute despre Sars-Cov-2 provin de la USV”.

„Sunt extrem de mândru că avem aici, între noi, studenți care au ajutat din prima linie comunitatea locală suceveană lovită puternic de pandemie. Vă felicit, dragi studenți!”, a transmis rectorul Valentin Popa.

 

Gheorghe Flutur, alături de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat că înființarea Facultății de Medicină la Suceava reprezintă o provocare atât pentru autorități, cât și pentru conducerea unității superioare de învățământ, însă și o necesitate pentru mediul academic sucevean.

„Investițiile în sănătate trebuie să fie pe primul plan și ele trebuie să înceapă cu resursa umană. Nu am să uit niciodată faptul că ați fost primii pionieri care ați donat aparatul de testare RT – PCR cu care am început să luptăm cu pandemia la Suceava. Consiliul Județean și Spitalul de Urgență Suceava sunt alături de USV”, a transmis Gheorghe Flutur.


Medicul Alexandru Calancea, dovadă de patriotism: „Vă îndemn să aveți încredere în România, în județul Suceava și în Bucovina”

Managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea, a transmis absolvenților Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava un mesaj încărcat de emoții și patriotism, subliniind că Suceava are potenţial, iar fiecare dintre cei prezenți la eveniment pot contribui la dezvoltarea acestui județ.

„Mă simt extrem de onorat să mă aflu în fața dumneavoastră în calitate de reprezentant al Spitalului Județean Suceava. Retrăiesc momentele din 2007, când am absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași și vă mărturisesc că aș fi făcut cu mândrie Facultatea de Medicină la Suceava, dacă aceasta exista în acel moment. Vă îndemn să aveți încredere în România, în județul Suceava și în Bucovina, pentru că au foarte multe lucruri să ne ofere! Munciți, învățați și perseverați pentru a vă atinge scopurile pentru că doar așa veți ajunge să fiți mulţumiţi cu tot ceea ce faceți pe acest pământ. Fiți mândri că sunteți absolvenți ai Universității <Ștefan cel Mare>! Vă mărturisesc că am avut șanse să lucrez în spitale din țară și din străinătate, însă, cu mândrie vă spun că am declinat toate ofertele pentru a fi alături de sucevenii mei pe care îi iubesc și vă îndemn și pe dumneavoastră să faceți la fel! Împreună putem schimba viitorul și putem face o țară ca afară”, a transmis managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea.

 

Viceprimarul Harșovschi, mândru că este absolvent al USV

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a transmis un mesaj din partea administrației publice locale, subliniind că este mândru că a absolvit studiile universitare la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

„Sunt onorat să fiu prezent la Festivitatea de Absolvire în calitate de reprezentant al administrației publice locale, dar și în calitate de fost absolvent al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor de la USV. Vă mulțumesc că ați ales să studiați la USV !”, le-a transmis Harșovschi absolvenților.

Trebuie precizat că șefii de promoții au primit diplome din partea reprezentanților facultăților absolvite și au luat cuvântul, în aplauzele audienței.

Festivitatea de absolvire a fost urmată de un moment artisitic, susținut de trupele Dimma’S și Fără Zahăr. Una dintre cele mai tinere trupe de pop-opera din România, formată din Anton Babiaș, Claudiu Chereji, Aurelian Filip și Nicolae Ilincăi, grupul Dimma’S are în componență patru soliști profesioniști care s-au bucurat de-a lungul timpului de colaborări importante. Spectacolele lor au ca punct focal eleganța, atât vizuală, cât și fonică, iar interpretarea în stilul lor caracteristic a unor melodii celebre aduce un plus de stil și rafinament oricărui eveniment. Dimma”S promite momente de neuitat prin interpretări pop-opera ale unor melodii celebre și muzică clasică.

Fără Zahăr este o trupă de muzică și umor consacrată, care abordează mai multe genuri muzicale, cu versuri comice, de satiră socială, și teme inspirate din viața satului. Soliștii trupei, Bobi Dumitraș și Bobo Burlăceanu, sunt originari din Dorohoi, jud. Botoșani.

Menționăm faptul că ediția din acest an a Marșului Absolvenților, incluzând aici și momentul artistic, s-a desfășurat cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.