Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale “Alma Mater”, Anton Hadăr, doreşte ca studenţii ce au fost finanţaţi de la bugetul de stat în timpul facultăţii să achite contravaloarea studiilor, dacă doresc să iasă din ţară pentru a lucra.

Soluţia propusă de şeful sindicaliştilor a mai fost aplicată şi în perioada comunismului. Această măsură se doreşte a fi în favoarea statului român, pentru a se opri astfel exodul tinerilor studenţi care după ce finalizează studiile universitare, pleacă să lucreze în alte ţări.

Astfel, ar fi recuperaţi bani dintr-o investiţie care s-a făcut în perfecţionarea celor care odată deveniţi medici sau specialişti în domeniul ingineriei, aleg să lucreze pentru unităţi economice din exteriorul ţării.

Anton Hadăr a susţinut că tinerii îşi aleg facultăţi care nu le oferă un viitor sigur şi care nu au căutare pe piaţa muncii, acest lucru întâmplându-se doar de dragul de a obţine o diplomă ce poate asigura un loc de muncă, de cele mai multe ori, unei persoane care nu este temeinic pregătită în domeniul respectiv.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.