Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava au intervenit ieri, în jurul orei 14:30, cu o autospecială pentru descarcerare şi două ambulanţe SMURD, din care una de Terapie Intensivă Mobilă, în urma unui accident rutier produs în municipiul Suceava, pe Bulevardul Ana Ipătescu.

13147352_812301688903472_5667122914387890522_oÎn sprijinul pompierilor au intervenit şi două autosanitare ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.
În incident au fost implicate patru autoturisme, dintre care unul s-a răsturnat pe o parte, și au fost implicate 7 persoane, din care 5 au avut nevoie de îngrijiri medicale – un bărbat în cod roşu (stare mai gravă), două femei şi doi copii în cod galben (cu leziuni minore).

Participanţii la trafic, dorind să ajute, au repus autovehiculul pe roţi, în timp ce în interior se afla o persoană rănită. Deşi gestul a fost unul din spirit civic, totuşi nu a fost potrivit în aceste situaţii. Acest lucru nu este deloc recomandat, deoarece, prin mişcare se pot produce alte leziuni, cu urmări grave, victimei deja rănite. Cazul excepţional în care se poate recurge la extragerea victimei este atunci când există pericol de explozie sau un alt pericol iminent.
Salvatorii au balizat zona, au verificat scurgerile de carburanţi şi au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori. Concomitent, au acordat primul ajutor medical răniţilor şi i-au transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Știm că reclamele sunt obositoare...

Am detectat faptul că folosești o extensie de blocare a reclamelor (AdBlocker). Pentru a putea vizualiza conținutul SuceavaLive și pentru a ne susține munca, te rugăm să dezactivezi extensia și să „Reîncarci pagina”.