Sâmbătă, 7 februarie, în jurul orei 15.46, agenţii Postului de poliţie Straja au fost sesizaţi prin ”S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că pe DJ 209 G, pe raza comunei Straja a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, care ulterior a degenerat într-un scandal.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 07.02.2015, în jurul orei 15.45, un bărbat de 47 ani, din comuna Ulma, în timp ce conducea autoturismul, nu a putut evita coliziunea cu un autoturism care a efectuat viraj la stânga, fără să se asigure şi să semnalizeze corespunzător, rezultând avarierea celor două vehicule.

După producerea tamponării, între conducătorul auto şi mai multe persoane care se aflau în celălalt autoturism, respectiv un bărbat de 37 de ani, unul de 31 de ani, localnici și tatăl acestora de 61 de ani, care a venit ulterior din curtea locuinţei sale, a avut loc o altercaţie, în urma căreia bărbatul de 47 de ani a suferit leziuni.

Întrucât între persoanele implicate în tamponare declaraţiile au fost contradictorii cu privire la persoana care a condus autoturismul vinovat de producerea evenimentului, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a unui bărbat de 36 de ani, din municipiul Suceava, rezultând o alcoolemie de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, a unei femei și a părții vătămate, rezultatul fiind negativ pentru cele două persoane.

În urma interogării bazei de date, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 36 de ani, nu posedă permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal faţă de bărbatul de 36 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și față de cei trei agresori, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”lovire sau alte violenţe”.

Victima a fost și ea sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru lipsă RCA obligatoriu, fiind reţinute plăcuţele şi certificatul de înmatriculare al autoturismului.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.