În cursul zilei de ieri, 11 iunie, Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a sesizat internarea unui bărbat de 42 ani, din oraşul Gura Humorului, victimă a unui accident de muncă.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că victima este angajat ca instalator la o firmă din Cluj, firmă ce execută lucrări de canalizare pe raza oraşului Gura Humorului, iar în timp ce colegii săi erau plecaţi în pauza de masă, sub supravegherea şefului de echipă, bărbatul de 42 ani efectua lucrări de curăţare a unei conducte tip corodat, sens în care a coborât într-un şanţ amplasat pe str. Mihai Viteazul, la o adâncime de 1,90 m faţă de nivelul solului şi ajutându-se de o lopată, efectua lucrarea descrisă mai sus.

La un moment dat, pământul instabil de pe marginea şanţului s-a surpat şi i-a prins piciorul drept între conductă şi pietre.

Victima a ieşit singură din şanţ, dar acuzând dureri la piciorul drept, a fost preluată de angajaţii firmei, care cu un autoturism aparţinând firmei l-au  transportat la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale, după care a fost trimis cu Ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost internat cu diagnosticul „fractură dublă picior drept”, urmând să suporte o intervenţie chirurgicală.

Victima este angajată cu forme legale la firma din Cluj şi a luat la cunoştinţă de măsurile de protecţie a muncii, sens în care a semnat periodic fişele de protecţie a muncii.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul unui accident de muncă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.