Numărul accidentelor rutiere crește de la o zi la alta, iar gravitatea acestora ating tot mai des pragul morții.

Un accident grav soldat cu rănirea a două persoane aflate în stare de urgență și o altă persoană decedată a avut loc pe raza comunei Dumbrăveni, după ce o tânără de 20 de ani, care se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în străinătate, s-a angajat în depășirea unui microbuz fără să se asigure, această manevră fiind interzisă în zona respectivă.

La faţa locului s-au deplasat militarii de la Detaşamentul de pompieri Suceava, cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi două ambulanţe SMURD, din care una de terapie intensivă mobile.

În urma impactului cu microbuzul, mașina condusă de tânăra din Grănicești s-a lovit frontal de un camion cu semi-remorcă, condus regulamentar din sensul opus de un bărbat de 33 de ani din județul Sălaj, impactul fiindu-i fatal bărbatului de 25 de ani, pasager în autoturism. Acesta a rămas încarcerat, iar pentru extragerea lui pompierii au fost nevoiţi să îndepărteze plafonul şi portiera maşinii.

Accidentul a avut loc vineri, 01 august, pe DN 29, conducătorii auto implicați în eveniment fiind testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat.

Atât femeia, cât şi şoferul autocisternei, răniţi în urma accidentului, au primit îngrijiri medicale primare şi au fost stabilizaţi de către echipajele SMURD, după care au fost transportaţi la spitalul de urgenţă, pentru investigaţii amănunţite şi tratament de specialitate.

După efectuarea măsurătorilor şi îndepărtarea autoturismului avariat de pe carosabil, echipajul de pompieri militari de pe autospeciala de stingere cu apă şi spumă a spălat carosabilul de carburanţii şi lubrifianţii scurşi în urma coliziunii, cu ajutorul unei ţevi de înaltă presiune, pentru prevenirea altor evenimente nedorite. Pe timpul intervenţiei, traficul a fost întrerupt pe ambele sensuri de mers.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.