Duminică, 29 iulie, la orele 18:13, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Orașului Solca au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat  din comuna Arbore, cu privire la faptul că în apropierea sensului giratoriu situat pe DJ 178 din comuna Arbore a avut loc un accident cu victime.

S-a identificat în afara părții carosabile a DJ 178, direcția comuna Botoșana – comuna Arbore, un moped marca „Rex”, lângă care se afla T. Vasile din comuna Botoşana. Totodată, la faţa locului a fost solicitată şi o ambulanţă, ocazie cu care i-au fost acordate îngrijiri medicale lui T. Vasile, însă acesta a refuzat să fie transportat la spital.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării a două probe biologice, însă a refuzat prelevarea. De asemenea, în urma interogării bazelor de date, s-a constatat faptul că T. Vasile nu deţine permis de conducere pentru vreo categorie.

S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

La 29.07.2021, ora 22:30, a fost emisă ordonanța de reținere pentru 24 ore, față numitul T. Vasile, acesta fiind condus sub escortă și introdus în CRAP din cadrul IPJ Suceava.

În cursul zilei de 30.07.2021, T. Vasile, va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru a dispune măsuri în consecință.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.