La data de 16 octombrie, în jurul orei 19.44, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin 112 despre faptul că o femeie de 62 ani, din județul Constanţa, a fost victima unui accident rutier, produs în jurul orei 19.00.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în jurul orei 19.00, victima a ajuns în municipiul Suceava cu un microbuz din municipiul Rădăuţi, iar după ce a coborât, s-a deplasat în spatele microbuzului pentru a-şi lua bagajele, moment în care conducătorul acestuia l-a manevrat cu spatele şi a acroşat-o, proiectând-o pe carosabil.

După producerea accidentului, victima a discutat cu conducătorul auto şi i-a spus că urmează să se deplaseze în municipiul Constanţa cu un autocar, pe care îl va lua din Autogara Suceava, iar conducătorul microbuzului a condus-o până la autocar, după care acesta a plecat în cursă, spre Rădăuţi, fără a anunţa poliţia despre producerea evenimentului.

În timp ce se afla în autocarul de Constanţa, victima l-a înştiinţat pe un nepot din municipiul Suceava despre eveniment, care a sosit în autogară şi după ce a discutat cu ruda sa, a anunţat accidentul și a transportat-o pe femeie la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fără a rămâne internată.

Ulterior, polițiștii au identificat și conducătorul microbuzului ca fiind un bărbat de 40 ani, din municipiul Suceava, care a declarat faptul că a manevrat microbuzul cu spatele, însă nu a atins-o pe victimă, iar la rugămintea acesteia a condus-o în autogară, la autocarul de Constanţa.

Atât conducătorul auto, cât şi victima au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de conducătorul microbuzului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.