Un bărbat din Preutești şi o femeie din Bilca au fost accidentaţi de cai lăsaţi nesupravegheaţi, sâmbătă, 20 decembrie. În primul caz stăpânul calului avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vineri, 20 decembrie, în jurul orei 17.10, pe DC Huși de pe raza comunei Preutești, Benone V., de 32 de ani, din localitate, s-a deplasat la locuința fratelui său, din aceeași localitate, cu un atelaj hipo tractat de un cal, pe care l-a lăsat neasigurat și nesupravegheat la poarta locuinței. După aproximativ 10 minute, calul lăsat nesupravegheat a plecat în galop spre centrul satului, iar la intersecția cu străzile Școală și Biserică l-a accidentat pe Vasilică G. de 40 de ani, din aceeași localitate, pieton. Proprietarul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, și a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pietonului i s-au recoltat probe biologice de sânge la spital, întrucât nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate.

Tot sâmbătă, în jurul orei 12.30, în parcarea Pieţei Agroalimentare Vicovu de Sus, Ioana I., de 77 ani, din comuna Bilca, aflată lângă atelajul hipo proprietate, a fost accidentată după ce caii de la atelaj s-au speriat, punându-se brusc în mișcare. Femeia a fost imobilizată între atelajul hipo și o autoutilitară parcată în apropiere, rezultând rănirea ușoară a acesteia. Victimei i-au fost acordate primele îngrijiri medicale de către echipajul de ambulanță sosit la fața locului și transportată la Spitalul Municipal Rădăuți, necesitând pentru vindecare de 1-2 zile de îngrijiri medicale.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.