Duminică, 26 noiembrie, în jurul orelor 22:30, Iulian M. a condus autoturismul marca VW Golf, pe DJ 178C, în interiorul localității Frătăuții Vechi, având direcția de deplasare dinspre comuna Frătăuții Noi către municipiul Rădăuți. În autoturism, în calitate de pasager pe bancheta din partea dreapta față se afla C.I., iar pe bancheta din spate M. V. și V. F..

La un moment dat, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit carosabilul prin partea stângă față de direcția sa de mers, a pătruns în șanț după care a intrat în coliziune cu gardul imobilului susmenționat.

Ca urmare a impactului a rezultat avarierea autoturismului, cât și vătămarea corporală din culpă a conducătorului auto și a pasagerului C.I., aceștia fiind preluați de echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță și transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ca urmare a testării cu aparatul etilometru a conducătorului auto s-a stabilit faptul că acesta avea o alcoolemie de 0,60 mg/L alcool în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, ca urmare a interogării bazelor de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că susnumitul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de: vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (1) rap. la art. 193 alin. (2) din Codul Penal, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,  fapte prev. şi ped. art. 336 alin. (1) din Codul Penal, conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. (1) din Codul Penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.