Vineri, 25 septembrie, la ora 07:02, Poliția mun.Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că pe D.J. 208, pe raza localității Preutești, jud.Suceava, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Echipa operativă din cadrul Compartimentului Rutier s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care s-a stabilit că accidentul de circulație s-a produs în următoarele împrejurări: conducătorul auto M.P., de 30 ani, din Fălticeni, în timp ce conducea autoutilitara pe D.J 208, pe raza localității Basarabi, jud. Suceava, din direcția Fălticeni către Dolhasca, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o tânără 19 ani din Dolhesti, care circula din sens opus.
Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto M.P., care a pătruns pe contrasens.


În urma producerii accidentului a rezultat decesul tinerei de 19 ani și vătămarea corporală a altei tinere, de 20 de ani din Dolhesti, pasageră în autoturism. Acesta a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul jud. Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul ”politraumatism prin accident rutier”.
Conducătorul auto M.P. a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 și i se vor preleva mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul mun. Fălticeni
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” prevăzută de art. 196 alin. 2 și 3 din Codul Penal și ”ucidere din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 192 al. 1 și 2 din Codul Penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.