Senatoarea PNL, Vasilica Stelian Miron, a susținut de curând o nouă interpelare prin care a dorit să-și exprime nemulțumirea în legătură cu situația prin care trece o familie mixtă româno-norvegiană, dar mai ales de reacția Ambasadei României la Oslo .

”Media românească a prezentat drama unei familii din România, căreia statul norvegian i-a luat cei cinci copii minori. Motivul pentru care cei cinci copii au fost luați de autoritățile norvegiene nu este cel al unei posibile neglijențe a părinților, ci un motiv religios. Faptul că o fetiță a spus o rugăciune creștină, la o școală publică norvegiană a dus la distrugerea familiei. Nu vreau și nici nu consider necesar să vorbesc despre anticreștinismul dezvoltat în țările occidentale, sau despre fenomenul transformării bisericilor în cluburi. Nu pot să înțeleg sub nicio formă lipsa implicării a Ambasadei României la Oslo, sau dezinteresul manifestat de Ministerul Afacerilor Externe față de această dramă a familiei Bodnariu. Sunt și eu mamă, sunt și eu creștină. Mă doare ca mamă, mă doare ca și creștin. Este nevoie de implicare și de forța dumneavoastră diplomatică, de prestigiul României, ca această familie să fie din nou împreună. Nu au nicio vină,însă au virtutea de a fi creștini. Din acest motiv vă rog să fiți și să fim și noi creștini”, a menționat Steliana Miron.

 

Trebuie amintit faptul că Marius şi Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană, care a locuit în România până în urmă cu 10 ani, locuind în prezent în Norvegia, au rămas fără cei cinci copii după ce micuţii au fost luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia.

”Sunt revoltată de această situație și voi face tot ceea ce îmi stă în putere pentru a ajuta această familie. Ministrul de Externe trebuie să reacționeze și să se implice personal în acest caz”, a declarat Steliana Miron.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.