Crescătorii de bovine vor beneficia în acest an de subvenții de peste 300 de euro pe cap de vacă, a anunțat recent ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Vestea mai puțin bună este că acești bani vor ajunge în conturile fermierilor tocmai la sfârșitul lunii mai.

„Pentru cei din zootehnie am o veste care, desigur, nu e foarte bună, dar pe care dânșii o știu. Încercăm să găsim soluții pentru a aduce termenul de plată a subvențiilor cât mai aproape. Având în vedere componentele foarte detaliate din modulul de plăți, ei sunt programați să primească plățile la sfârșitul lunii mai. Vestea bună în schimb e că vom avea sume foarte importante, practic peste 300 de euro pe cap de vacă”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

De asemenea, șeful MADR a anunțat că data limită până la care se pot face plățile către fermieri este 30 iunie, după acest termen fiind aplicată o penalizare pentru statul în cauză, căre nu a reușit să vireze banii europeni agriculturilor. În legatură cu un asemenea scenariu, Achim Irimescu a precizat că „nu vom ajunge, sub nicio formă, în această situație”.

Pentru sectorul vegetal, subvențiile aferente campaniei din 2015 vor fi acordate agricultorilor începând cu data de 8 aprilie, potrivit ministrului Agriculturii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.