Partidul Verde, filiala judeţeană Suceava, consideră că este timpul ca, austriecii de la OMV Petrom să practice tarife la pompă, pentru benzină și motorină, de bun simț, adică în raport cu valoarea internațională a prețului barilului la petrol și cu puterea de cumpărare a populației.

„Noi, românii, avem un salariu minim pe economie de 232 euro, iar nemții de 1.473 de euro. Se observă o discrepanță uriașă de venit dintre un angajat român și unul german. Cu toate astea, valoarea unui litru de benzină în România este mai mare decât în Germania. Cu ochiul liber vezi ce megaprofit și jaf au făcut și fac cei de la OMV Petrom, sub oblăduirea și binecuvântarea politicienilor români, dar în același timp să-și amintească (OMV Petrom) că statul român poate să devină acționar majoritar, conform unui raport întocmit de Curtea de Conturi din România. De 12 ani de când austriecii de la OMV sunt acționari majoritari la Petrom, aceștia au cărat «tone de euro» din România, iar acuma, dacă există posibilitatea reglementării unei alte majorități la Petrom, este timpul  ca ea să fie pusă în aplicare. Din nefericire, acest lucru nu se va putea întâmpla cu actuala clasă politică”, consideră Dan Acibotăriță.

 

Asemănare aproape perfectă între cultura suceveană și Casa de Cultură din municipiul Suceava

Revenind la problemele municipiului Suceava, Acibotăriță a subliniat faptul este nemulțumit de felul în care arată Casa de Cultură din Suceava.

„Noi, verzii suceveni, am observat că, Casa de Cultură din municipiul Suceava este într-o stare de degradare continuă. Dacă exteriorul acestei clădiri își mai păstrează din frumusețea de altădată, interiorul este jalnic. În sala mare de spectacole nu s-au mai făcut investiții, credem noi, de mai bine de 25 de ani. Cum arată în 2016 această sală, îți este milă. Tapițeria scaunelor este ruptă și jegoasă, mocheta distrusă, totul arată dezolant. Din punctul nostru de vedere, este o asemănare aproape perfectă între cultura suceveană și Casa de Cultură din municipiul Suceava. Păcat, Suceava și sucevenii merită mult mai mult”, a conchis Dan Acibotăriță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.