Partidul Verde filiala judeteana Suceava, considera ca una din umilintele la care-i supus poporul roman reprezinta plata lunara catre furnizorii de utilitati.

Energia electrica, gazul metan si apa rece au momentan tarife greu de suportat, in raport cu veniturile. In conditiile in care s-a liberalizat piata energiei electrice si a gazului metan, majoritatea romanilor tot sunt la cheremul celor de la E-ON Romania, din simplul motiv ca nu prea au variante de a achizitiona energie si gaz, subliniaza presedintele Partidului Verde Suceava, dan Acibotarita.
Sfatul nostru, al verzilor suceveni, este ca romanii sa se uneasca si sa formeze asociatii, pentru a avea puterea sa tranzitioneze la bursa energie electrica si gaz metan. Atunci exista o sansa sa-i mai „joci financiar” pe cei de la E-ON Romania si sa obtii un pret mai mic la utilitatile acestora.
Un alt factor pe care l-am gasit responsabil de preturile mari ale utilitatilor, reprezinta ANRE-ul. Aceasta entitate aflata sub controlul statului roman, stabileste anumite tarife la energie electrica si gaz metan fara sa tina seama de „puterea leului”. Merg pe principiul „trebuie sa avem preturile ca-n Europa sau asa vrea FMI”.
Partidul Verde filiala judeteana Suceava considera ca asociatiile de proprietari nu mai au nicio semnificatie pozitiva pentru romani. Sunt conduse si administrate prost, nu te ajuta cu nimic, nu au puterea si nici vointa de a negocia cu companiile de utilitati pentru a obtine tarife. Singurul lucru la care se pricep este de a trage “tepe” romanilor, concluzioneaza Dan Acibotarita, presedinte al Partidului Verde Suceava.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.