Consiliul Judeţean Suceava vrea să se asocieze cu Consiliul Județean Iași în vederea realizării unui proiect comun de dezvoltare a infrastructurii rutiere pentru conectivitatea reţelei judeţene de drumuri la reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T). Propunerea îi aparține vicepreşedintelui CJ Suceava,Alexandru Rădulescu, și urmează să fie aprobată de aleşii judeţeni în şedinţa ordinară de joi, 28 noiembrie.

În expunerea de motive, Rădulescu a trecut faptul că în cadrul Parteneriatului Regional a Planului de Dezvoltare Regională Nord Est 2014-2020, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR-NE), a demarat procesul de identificare şi colectare a propunerilor de proiecte strategice, cu impact major, prin care unităţile administrativ teritoriale se pot asocia în vederea promovării unor interese comune.

Vicepreședintele PSD al CJ Suceava a arătat că drumurile judeţene ce se conectează direct la reţeaua rutieră TEN-T traversează atât judeţul laşi, cât şi Suceava şi de aceea propune realizarea unui proiect comun ce va fi promovat pentru îmbunătăţirea accesibilităţii zonei, precum şi facilitarea traficului interregional dintre cele două judeţe, în vederea stimulării dezvoltării durabile locale şi regionale.

Acordul de asociere va fi realizat pe baza unui contract, în care se va prevedea contribuţia fiecărei părţi implicate, iar fiecare administrație județeană va suporta cheltuielile proprii pentru documentarea tehnică referitoare la drumurile județene din fiecare județ în parte.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.