Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate a suspendat acreditarea Spitalului Floreasca după incidentul din sala de operație, în urma căruia o femeie de 66 de ani a suferit arsuri pe 40% din corp.

Precizările autorității, după suspendarea activității Spitalului Floreasca

 

”Suspendarea acreditării unității sanitare se dispune până la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de șase luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare. În termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară elaborează și transmite A.N.M.C.S. spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării”, anunță autoritatea într-un comunicat publicat pe site.

”Având în vedere constatarea de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a apariției la nivelul Spitalului Clinic de Urgentă București a unui eveniment advers grav asociat asistenței medicale neraportat de către unitatea sanitară în termenul prevăzut la art. 8 alin. (2) din Metodologia de monitorizare a unităților sanitare acreditate aprobată prin Ordinul Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate nr. 639/2016, dar și referatul Unității de Evaluare și Acreditare a Spitalelor, din 30.12.2019, vă comunicăm că ANMCS a emis ordinul de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgență București”, se arată în comunicatul ANMCS.

Ministrul Sănătății a făcut o vizită la Spitalul Floreasca, afirmând că s-a găsit o ”cascadă de nereguli”, dar și că cei vinovați vor fi sancționați.

Femeia de 66 de ani a murit duminică seară. Ea a fost arsă pe masa de operație după ce a fost folosit un biocid care n-ar fi trebuit folosit în combinație cu bisturiul modern, electric. Se pare că respectivul biocid conține o cantitate mai mare de alcool. S-ar fi apelat la el pentru că femeia era alergică la iod.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.