În săptămâna care se încheie, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialişti silvici din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori, a furtului, prelucrării, transportului şi comercializării materialului lemnos pe raza judeţului Suceava

În urma acestei acţiuni, s-au constatat 6 infracţiuni, din care 3 pentru tăiere fără drept de arbori și 3 pentru furt de arbori. S-au aplicat 315 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 119.190. De asemenea, s-au confiscat 100,74  m.c. material lemnos, în valoare de 19.279 lei.

Un bărbat din comuna Iacobeni a tăiat fără drept şi sustras de pe altă proprietate 30 arbori, din care 19 marcaţi şi 11 nemarcaţi, urmând a se stabili cantitatea de material lemnos şi valoarea prejudiciului. În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

La 05 noiembrie, agenţii Posturilor de Poliţie Cârlibaba şi Ciocăneşti au oprit pe raza comunei Cârlibaba autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat din comuna Slatina, care transporta cantitatea de 28,80 mc. lemn lucru răşinoase, fără aviz de însoţire. S-a luat măsura reţinerii materialului lemnos, pentru stabilirea provenienţei şi sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu suma de 4.000 lei, conform Legii 171/2010.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.