Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, aproape 250 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 9 infracţiuni constatate, vehicule şi material lemnos confiscate, permise de conducere şi certificate de înmatriculare suspendate – sunt rezultatele unei ample acţiuni desfăşurate la nivelul judeţului Suceava în perioada 11 – 13 mai 2016.

actiune silvic 2

Timp de trei zile, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice – IPJ Suceava și cei din structurile de ordine publică din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, inclusiv cei din mediul rural, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au desfăşurat o acţiune de amploare pe linia prevenirii tăierii, transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

Au fost executate 49 de controale privind societăţi comerciale, persoane fizice autorizate sau controale în teren şi în fondurile forestiere. De asemenea, au fost verificate 144 de vehicule care transportau material lemnos. Au fost aplicate 248 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 106.395 lei. De asemenea, au fost confiscaţi 64,315 m.c. material lemnos, în valoare totală de peste 25.000 lei. Totodată, în cadrul acţiunii a fost indisponibilizată o autoutilitară în valoare de cca. 3.000 Euro, au fost reţinute 5 permise de conducere şi a fost reţinut 1 certificat de înmatriculare.

Printre exemplele date de oamenii legii se află un bărbat din satul Poiana Negrii, comuna Dorna Candrenilor, județul Suceava, care a tăiat fără drept şi sustras doi arbori de esenţă molid din pădurea proprietatea statului, în volum de 3,61 m.c. şi valoare de 900 lei, și un alt bărbat din Poiana Stampei, care a tăiat fără drept şi sustras un număr de trei arbori de esenţă fag din pădurea proprietatea primăriei din localitate, în volum de 3,946 m.c. şi valoare de 692 lei. Cei doi bărbați s-au ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tăiere fără drept de arbori” şi „furt de arbori”. Un alt bărbat, din comuna Baia, județul Suceava, care transporta cu autoutilitara cantitatea de 2,97 mc lemn de foc, având avizul de însoţire primar cu valabilitatea expirată, a fost sancţionat contravenţional conform art. 19. alin.1 lit b din Legea nr. 171/2010, i s-a confiscat cantitatea de material lemnos și totodată, s-a luat si măsura indisponibilizării autoutilitarei.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.