Poliţia municipiului Suceava a organizat şi executat o razie în zilele de 29 şi 30 octombrie, pe raza de competență, inclusiv în mediul rural, în cadrul căreia s-a urmărit asigurarea ordinii şi liniştii publice, siguranţa cetăţeanului, combaterea faptelor cu violenţă, a furturilor, actelor de comerţ neautorizat, cerşetorie, vagabondaj, siguranţa şi fluidizarea traficului rutier, precum şi pentru prevenirea şi combaterea altor fapte antisociale.

În urma acestei acţiuni, s-au aplicat 165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.720 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare de 720 lei şi s-au ridicat 2 certificate de înmatriculare. De asemenea, 3 permise de conducere au fost reţinute şi 14 cerşetori au fost depistaţi şi sancţionaţi.

În urma continuării cercetărilor în cauza privind tâlhăria comisă de autori neidentificați la 12 octombrie, în jurul orei 06.00, asupra unei femei de 60 ani din municipiul Suceava, polițiștii au reușit identificarea autorului ca fiind un tânăr de 18 ani, din municipiul Suceava.

Astfel, din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că suspectul se afla pe Aleea Lalelelor din localitate și a urmărit partea vătămată, după care a deposedat-o prin smulgere de o poşetă în care avea un telefon mobil, suma de 250 lei, documentele de identitate şi alte înscrisuri. Telefonul sustras l-a înstrăinat unei persoane, de la care a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

În baza probatoriului administrat în cauză, a fost începută urmărirea penală, pentru comiterea unui act material de tâlhărie şi s-a luat măsura reţinerii pe timp de 24 ore.

Ulterior, suspectul a fost prezentat la Judecătoria Suceava, care a dispus arestarea preventivă a celui în cauză pe o perioadă de 29 zile. În baza mandatului de arestare preventivă, cel în cauză a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava. Deoarece tânărul este suspect şi în comiterea mai multor furturi de biciclete din scări de bloc, polițiștii au efectuat activităţi specifice, ocazie cu care au fost recuperate 7 astfel de obiecte, care urmează a fi restituite părţilor vătămate, dosarele urmând a fi soluţionate procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.