În perioada 09 – 15 octombrie 2017, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava şi sprijiniți de lucrătorii Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava au desfăşurat, zilnic, acțiuni pe raza județului privind prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Au fost executate 152 controale la unităţi economice şi în fondul forestier şi au fost verificate 256 mijloace de transport.

Au fost constatate 24 de infracțiuni şi au fost aplicate 208 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 146.220 lei.

În cadrul acţiunii au fost confiscaţi/indisponibilizați  27,56 m.c. material lemnos în valoare de 8.574 lei.

 

Exemple:

La 12.10.2017, ora 18.07, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Horodnicului din localitate, autoutilitara condusă de un tânăr de 24 de ani, din comuna Horodnic de Sus, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 1,2 metri steri lemn de foc de esență fag. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 138 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

La 13.10.2017, orele 11.10, o patrulă mixtă formată din polițiști ai Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului și specialiști din cadrul Ocolului Silvic Solca, a oprit pentru control pe DJ 178E, din comuna Cacica, autoutilitara condusă de un bărbat de 50 de ani din comuna Ostra care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că,acesta transporta ilegal cantitatea de 3,10 m.c. lemn de foc de esență fag. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 356 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Solca.

La 13.10.2017, ora 14.56, o patrulă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control, pe DN 2E, în comuna Capu Câmpului, autoutilitara condusă de un localnic de 64 de ani, care transporta cherestea. Întrucât existau neconcordanțe între datele înscrise în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto și materialul lemnos încărcat în autoutilitară, echipa de control a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta 14,318 m.c. cherestea de rășinoase din specia molid și nu 8,19 m.c,. conform documentelor.

În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a societății emitente a avizului cu amendă în valoare de 3.000 lei, pentru încălcarea  prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea cantităţii de 6,128 m.c. cherestea rășinoase din specia molid, în valoare de aproximativ 4.000 lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.