Peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, secţiilor de poliţie rurală şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au asigurat în acest week-end un mediu civilizat de distracţie pentru tineri. Au fost organizate razii în barurile şi discotecile de pe raza judeţului Suceava.

De asemenea, au fost efectuate verificări la casele de pariuri sportive şi la sălile de jocuri de noroc.                                                                                                                   

Conducerea IPJ Suceava a iniţiat o acţiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine şi disciplină care să permită tinerilor veniţi să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranţă.

Acţiunea s-a desfăşurat în noapte de 27/28.01.2018 între orele 21.00 – 04.00 pe raza întregului judeţ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban.

Acțiune de amploare organizată de polițiști în barurile și discotecile de pe raza întregului județ

Acțiune de amploare organizată de polițiști în barurile și discotecile de pe raza întregului județ

Acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc dar şi siguranţa rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice.

Un capitol distinct al acţiunii l-a constituit identificarea minorilor care frecventează barurile şi discotecile şi consumă băuturi alcoolice. În acest sens, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava şi poliţiştii de proximitate şi de ordine publică au efectuat verificări în peste 30 de unităţi de alimentaţie publică. Au fost sancţionaţi mai mulţi minori care consumau alcool sau fumau în incinta unor baruri, fiind luate, de asemenea măsuri de sancţionare şi faţă de administratorii unităţilor respective şi faţă de personalul de serviciu.

Acţiunea a fost orientată pe trei segmente : verificări la sălile de jocuri de noroc şi săli de pariuri sportive între orele 21.00 – 23.00 , razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23.00 – 02.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 – 04.00 pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.

Acțiune de amploare organizată de polițiști în barurile și discotecile de pe raza întregului județ

Acțiune de amploare organizată de polițiști în barurile și discotecile de pe raza întregului județ

În zona municipiului Suceava au fost organizate controale în toate barurile şi discotecile de pe raza municipiului.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 1000 de persoane.

La nivelul întregului judeţ, au fost verificate 141 de locaţii.

Au fost aplicate 207 sancţiuni contravenţionale în valoare de 77.865 lei.

Au fost organizate 30 de filtre rutiere în proximitatea barurilor şi discotecilor şi au fost reţinute 28 de permise de conducere, majoritatea pentru consum de băuturi alcoolice. De asemenea, au fost retrase şi 12 certificate de înmatriculare.

 

Poliţiştii atrag însă atenţia asupra faptului că acest climat de normalitate socială trebuie gestionat în primul rând de cei care participă la discotecile organizate,un comportament responsabil şi civilizat putând duce la prevenirea unor situaţii conflictuale care să degenereze în acte de violenţă.

 

Totodată, este necesară o implicare activă şi permanentă a personalului specializat în pază şi protecţie angajat la nivelul cluburilor şi discotecilor pentru a  putea detensiona şi preveni orice situaţie de risc.

Astfel de acţiuni care necesită un efort uman şi logistic sporit din partea IPJ Suceava vor continua, poliţiştii  atrăgând atenţia asupra faptului că  manifestă toleranţă zero faţă de orice comportament antisocial de tip violent.

Exemplificăm alăturat şi prin câteva cazuri în care intervenţia promptă şi la timp a poliţiştilor aflaţi în proximitatea discotecilor a dus la prevenirea unor potenţiale tragedii:

La 28.01.2018, ora 04.00, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe raza satului Poiana, din comuna Zvoriștea, autoturismul condus de un tânăr de 24 de ani din municipiul Suceava.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 28.01.2018, ora 03.25, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, a oprit pentru control pe DJ 178A, din comuna Todirești, autoturismul condus de un localnic de 27 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezența personalului medical, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

De asemenea, o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Moara a depistat pe raza localității Moara,  în intersecția dintre DJ 209C și un drum comunal neclasificat, un tânăr de 22 de ani, care efectua drifturi pe zăpadă cu autoturismul ce nu avea montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu figurează ca fiind înmatriculat în România. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulație au conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.