Pentru că, pe perioada lunilor de toamnă se remarcă o creştere a numărului de căruţe pe drumurile comunale şi judeţene, acestea transportând produse agricole dar şi lemne de foc necesare perioadei de iarnă, polițiștii rutieri au considerat că sunt necesare anumite recomandări.

Numai în ultimele zile, pe raza judeţului s-au produs două accidente rutiere soldate cu persoane rănite grav, în ambele cazuri vehiculele cu tracţiune animală nefiind echipate cu elemente reflectorizante adecvate.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente rutiere, în zilele de 20 şi 21 noiembrie 2015,  poliţiştii de prevenire  şi poliţiştii rutieri au desfăşurat mai multe  acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe  DN 17, pe DN 29 A, dar şi pe drumurile comunale adiacente, precum şi pe raza localităţilor Mitocu Dragomirnei, Adâncata şi Zvoriştea.

„Au fost montate 43 de plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ. Peste 50 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

Astfel de acţiuni vor continua, mai ales având în vedere că pe perioada sezonului de toamnă care coincide cu recoltarea culturilor agricole, traficul atelajelor hipo înregistrează valori crescute, iar riscul de producere a evenimentelor rutiere este unul sporit.

Totodată, pentru prevenirea implicării conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală în evenimente rutiere, poliţiştii fac următoarele recomandări:

– nu folosiţi segmentele de drum pe care accesul atelajelor hipo este interzis;

– folosiţi în mod obligatoriu  vestele reflectorizante şi  elemente fluorescent –reflectorizante pe atelajele hipo;

– vehiculul cu tracţiune animală sa fie condus  pe acostament sau  cât mai aproape  de marginea din dreapta a părţii carosabile;

– să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabi

– să nu conducă vehiculul sub influenta băuturilor alcoolice; sa semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul  şi să se asigure la schimbarea direcţiei de mers

– să  nu transporte  persoane care stau in picioare”, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.