În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice fără a respecta regimul legal de viteză, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare în condiţii de trafic pe timp de ceaţă, în data de 09 noiembrie Serviciul Rutier – IPJ Suceava şi birourile/formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare pe DN2 şi DN17.

Cu această ocazie au fost reţinute 6 permise de conducere pentru exces de viteză şi depăşiri neregulamentare. De asemenea, au fost ridicate 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 170 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 43.940 lei. Dintre acestea, 131 au fost aplicate pentru depăşirea limitei de viteză şi alte 39 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri la regimul rutier.

Un bărbat de 46 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc a condus autoturismul pe str. Acad. Vasile Grecu, din municipiul Suceava, cu viteza de 109 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Un cetățean din Republica Moldova a condus autoturismul pe D.N. 2, pe raza loc. Roşiori, com. Forăşti, cu viteza de 124 km/h, pe un sector de drum cu limitare de 70 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Totodată, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava reamintesc că în această perioadă, pe majoritatea drumurilor naţionale, judeţene şi comunale din judeţ, traficul rutier se desfășoară în condiţii de ceaţă. Polițiștii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi să efectueze manevra de depăşire doar dacă sunt siguri că aceasta se poate face fără pericol. De asemenea, le recomandă şoferilor să folosească luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri, pentru a se face vizibili în trafic. Totodată, se va proceda la verificarea sistemelor tehnice care asigură vizibilitatea, precum ştergătoare, lichid de parbriz, etc. Pietonilor li se recomandă să nu utilizeze în nicio situaţie partea carosabilă pentru deplasare, iar traversarea străzii să se facă numai după o temeinică asigurarea şi prin locurile special amenajate. Conducătorii de atelaje hipo vor dota în mod obligatoriu vehiculele cu materiale reflectorizante şi vor circula doar pe segmentele de drum pe care acest lucru este permis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.