În perioada 3-9 iunie 2019, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Potrivit IPJ Suceava, au fost efectuate 41 de controale, fiind aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.710 lei. Polițiștii au confiscat 62,92 m.c. material lemnos în vederea stabilirii provenienţei, în valoare de 39.110 lei și au indisponibilizat un autovehicul folosit la comiterea ilegalităților silvice, în valoare de 20.000 lei.

 

Exemplu:

La 03.06.2019, ora 18.30, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control  pe DN 2 din comuna Vadu Moldovei ansamblul rutier cu semiremorcă condus de  un bărbat de 30 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc care transporta  material lemnos. Întrucât existau suspiciuni cu privire la efectuarea unor transporturi repetate folosind același aviz de însoțire, polițiștii au efectuat cercetări, stabilind faptul că, ansamblul rutier a efectuat transporturi atât la data de 02.06.2019, cât și la data de 03.06.2019, în baza aceluiași aviz. Astfel, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta 48,95 m.c. cherestea de esență rășinoase și nu 45,35 m.c. conform avizului de însoțire prezentat de conducătorul auto. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale cu sediul în comuna Stulpicani emitente a documentelor și confiscarea materialului lemnos în valoare de 31.279 lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.