Polițiștii suceveni au organizat o acțiune de prevenire și combatere a evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool. În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat 231 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 60 de mii de lei şi au reţinut 15 permise de conducere.

În perioada 21 – 23 iunie (orele 16.00-24.00, respectiv 18.00-02.00), în scopul depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, Serviciul Rutier şi birourile/formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice, cu efective mărite pe drumurile publice din judeţ. În urma acestor acțiuni s-au aplicat 231 de sancțiuni, în valoare de 60.100 lei. De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni în ceea ce constă alcoolemia, una pentru conducere auto neînmatriculat, 2 pentru conducere fără permis, 2 pentru refuzare recoltare, una pentru conducere cu permisul reținut și una de altă natură.

În total, au fost reținute 15 permise de conducere (7 pentru alcool, 2 pentru viteză, 4 pentru depășire și 2 pentru nerespectarea semaforului) și au fost retrase 7 certificate (4 pentru lipsă RCA și 3 pentru lumini).

La 23 iunie, ora 02:18, un bărbat de 24 de ani, din comuna Straja, a condus autoturismul pe DJ209-G, pe raza comunei Straja, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

Un bărbat de 42 ani, din comuna Moldoviţa, sat Raşca, a condus pe DJ 176 un vehicul tip Ifron, neînregistrat, fără permis de conducere şi fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.